Home   Definities   Beleidsregels   Stappenplan realisatie   Verhalen  Agenda
 Nieuws   Subsidies   Natuurschoonwet   Landgoed overzicht   Landgoed kopen   Contact  Landgoederen.net Nieuwe Landgoederen Informatie Startpunt, alles over het vormen van een nieuw landgoed

Landgoederen subsidies
 

Bij de vorming van een nieuw landgoed is in de meeste gevallen noodzakelijk dat er nieuwe beplanting aan wordt gelegt. Hiervoor kunt u als initiatiefnemer aanspraak maken op verschillende subsidies.

Hierbij kunt u denken aan een Programma Beheer bestaande uit de Subsidie Agrarisch Natuurbeheer en de Subsidie natuurbeheer, CO2 Certificaten en Provinciale landschapssubsidies. Daarnaast is er voor het bevorderen van de instandhouding van beschermde historische buitenplaatsen tevens een subsidie beschikbaar, de "Subsidieregeling Herstel Historische Buitenplaatsen".

Subsidie Agrarisch Natuurbeheer
Voor de aanleg van nieuw bos en eventueel nieuwe natuur is, onder voorwaarden, de Subsidie Natuurbeheer beschikbaar. Onderdeel van deze subsidie is de bijdrage voor functieverandering van de ondergrond. Voor nieuwe landgoederen wil dit zeggen dat een bijdrage wordt gegeven voor de bestemmingswijziging van een perceel landbouwgrond naar bos of natuur. Lees verder...

Subsidieregelingen Provincie
In de meeste gevallen is de provincie de locatie waar subsidies aangevraagd moeten worden. Veel subsidieregelingen lopen via de provincies.

Bij "Subsidie mogelijkheden" in het menu aan de linkerzijde is meer informatie te vinden over de verschillende subsidies.


Subsidiemogelijkheden van uw gronden
Landgoederen Net kan u ondersteunen bij de aanvraag van de subsidies. Stuur vrijblijvend een bericht naar
Landgoederen Net voor meer informatie en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op:

Klik hier om direct een bericht te sturen naar Landgoederen Net