Home   Definities   Beleidsregels   Stappenplan realisatie   Verhalen  Agenda
 Nieuws   Subsidies   Natuurschoonwet   Landgoed overzicht   Landgoed kopen   Contact  Landgoederen.net Nieuwe Landgoederen Informatie Startpunt, alles over het vormen van een nieuw landgoed

Natuurschoonwet informatie
 

Een terrein laten rangschikken onder de natuurschoonwet

Als u eigenaar, vruchtgebruiker of erfpachter bent van een landgoed dan kunt u uw landgoed laten rangschikken onder de Natuur schoonwet.
Deze wet uit 1928 zorgt voor een aantal fiscale tegemoetkomingen (faciliteiten) aan eigenaren zodat deze hun landgoed makkelijker in stand kunt houden. De onroerende zaak moet aan bepaalde kenmerken voldoen.

De aanvraag
Om in aanmerking te kunnen komen voor de fiscale voordelen moet tijdig een aanvraag tot rangschikking onder de NSW worden ingediend. Dit is in beginsel óp het moment dat het eigendom wordt overgedragen. Indien het landgoed reeds in uw bezit is kan de
aanvraag voor rangschikking op elk gewenst moment worden ingediend. Bij overlijden of schenking moet de aanvraag voor rangschikking vooruitlopen op de belastingaangifte. De aangifte is in beginsel bij successie acht maanden tot twee jaar, bij schenking in beginsel voor januari het jaar erop.

Via het menu aan de linkerzijde krijgt u via Landgoederen Net antwoord op vragen als:
Wat is precies een Natuurschoonwet (NSW) rangschikking?

Wat zijn de voordelen van een rangschikking?
Wat moet ervoor gebeuren om een terrein te laten rangschikken?